- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parjoalele isi au originea in minuntata Moldova, ea fiind un punct de referinta in bucataria moldoveneasca.Reteta de parjoale cu varza este o reteta care e destul de satioasa dar are un mare dezavantaj...are foarte multe calorii.
Ingrediente
- 600 gr carne tocata de porc
- 50 gr slaninuta de porc
- 1 felie de paine
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 varza murata potrivita ca marime
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 foi de dafin
- ulei
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un caston carnea tocata si slaninuta tocata marunt,se adauga ceapa taiata solzisori, cartoful crud curatat de coaja si dat pe razatoarea mare, si felia de paine inmuiata in apa si stoarsa. Se amesteca bine compozitia apoi se adauga patrunjelul verde tocat marunt si ouale crude. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper.
- Cu mainile ude, se formeaza parjoalele, care se prajesc in ulei incins, pe ambele parti.
- Separat, se caleste in ulei incins varza murata, taiata fideluta si aromatizata cu foi de dafin si piper. Se serveste varza murata calita cu parjoale alaturi si pentru cei care doresc si un ardei iute.