- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Perisoarele cu smantana sunt foarte gustoase si aromate, fiind un preparat dietetic si gustos in acelasi timp.
Ingrediente
- 500 gr carne de vita (sau amestec cu carne de pasare) tocata
- 1 felie de paine
- 1 ceapa
- verdeata tocata
- sare
- cimbru
- 150 gr orez
- 1 ou
- 200 gr smantana
- 2 linguri cu marar tocat
- 1 lingurita cu faina
- 2 linguri cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Strangeti carnea tocata, painea inmuiata in apa si faramitata, ceapa tocata, orezul ales si spalat, verdeata tocata, oul si condimentele intr-un castron adanc. Framantati amestecul cu mana 2-3 minute apoi lasati sa se amestece aromele cu vasul pus in frigider.
- Puneti sa fiarba 1 litru de apa intr-o cratita cu gura larga si, cand da in clocot, faceti focul mic. Modelati din amestecul de carne perisoare mici cu mana umezita. Lasati perisoarele pe rand in apa fierbinte, urmariti sa nu se desfaca si fierbeti-le la foc mic 20 minute.
- Faceti un sos din: unt inmuiat (folositi un vas mic), faina sare si smantana pusa in 2-3 reprize.Fierbeti sosul 10-15 minute,apoi adaugati mararul tocat. Treceti perisoarele in sos, stingeti focul.
- Serviti mancarea calda, cu paine proaspata sau cu mamaliguta calda.