Perisoare de miel in sos tomat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Perisoarele de miel in sos tomat este o reteta asiatica autentica pe care o puteti prepara folosind carne de curcan, pui sau vita.

Ingrediente

    PENTRU PERISOARE:

    • 300 gr carne de miel
    • 2 albusuri
    • 2 catei de usturoi
    • 150 gr cus-cus
    • 500 ml apa
    • marar verde
    • patrunjel verde
    • piper macinat

    PENTRU SOS:

    • 1 kg rosii tocate
    • 1 catel de usturoi
    • 150 gr ceapa
    • 125 ml apa
    • 2 lingurite ulei de masline
    • 125 ml vin rosu sec
    • scortisoara
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se inmoaie cus-cusul in apa 3 minute, se scureg, apoi se amesteca cu carnea de miel tocata, usturoiul tocat, albusurile, verdeata tocata fin, apa, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia care se da la rece pentru 30 de minute, apoi din ea se formeaza perisoare rotunde care se baga iarasi in frigider pentru 30 de minute.
  2. Pentru sos, se pune la incalzit uleiul de masline in care se caleste putin ceapa tocata, se adauga usturoiul tocat si vinul,   iar dupa 2 minute se toarna apa, rosiile tocate, putina scortisoara macinata si sare. Dupa ce a inceput sa dea in clocot, se pun perisoarele, se acopera vasul cu capac si se lasa sa fiarba maxim 30 de minute.
  3. Cand perisoarele sunt patrunse si sosul putin scazut se opreste focul si se servesc cu garnitura de orez natur.

Recomandari

Mancaruri