Peste alb rasol

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele alb rasol este un preparat aromat care va energizeaza de la prima imbucatura.

Ingrediente

    • 1 peste alb - stiuca, salau, somn -potrivit de mare
    • 1 lamaie
    • 1 capatana de usturoi
    • 3-4 linguri cu ulei de masline
    • sare
    • piper
    • patrunjel verde tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati pestele de aripioare, de cap si de coada, goliti-l si spalati cu multa apa rece. Sarati pe dinauntru, lasati sa stea cu sarea pe el 30 minute.
  2. Puneti la fiert intr-o cratita cu gura larga 2 litri de apa si cand ajunge la punctul de fierbere puneti pestele sa fiarba 20-25 min.Incercati daca a fiert bine, scoateti pe un platou mare, trageti pielea cu solzii de pe peste, taiati felii potrivit de groase si turnati peste el un sos de usturoi.
  3. Pentru sosul de usturoi: zdrobiti cateii de usturoi intr-un castron de portelan. Turnati cate putin ulei de masline si amestecati cu lingura de lemn ca la maioneza. Subtiati cu zeama de lamaie, condimentati cu sare si piper macinat.
  4. Serviti pestele acoperit cu sos si decorat cu verdeata tocata, langa paine proaspata sau legume fierte si vin alb.

Recomandari

Mancaruri