- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele alb rasol este un preparat aromat care va energizeaza de la prima imbucatura.
Ingrediente
- 1 peste alb - stiuca, salau, somn -potrivit de mare
- 1 lamaie
- 1 capatana de usturoi
- 3-4 linguri cu ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati pestele de aripioare, de cap si de coada, goliti-l si spalati cu multa apa rece. Sarati pe dinauntru, lasati sa stea cu sarea pe el 30 minute.
- Puneti la fiert intr-o cratita cu gura larga 2 litri de apa si cand ajunge la punctul de fierbere puneti pestele sa fiarba 20-25 min.Incercati daca a fiert bine, scoateti pe un platou mare, trageti pielea cu solzii de pe peste, taiati felii potrivit de groase si turnati peste el un sos de usturoi.
- Pentru sosul de usturoi: zdrobiti cateii de usturoi intr-un castron de portelan. Turnati cate putin ulei de masline si amestecati cu lingura de lemn ca la maioneza. Subtiati cu zeama de lamaie, condimentati cu sare si piper macinat.
- Serviti pestele acoperit cu sos si decorat cu verdeata tocata, langa paine proaspata sau legume fierte si vin alb.