- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele copt in cuptor este un preparat delicios,perfect pentru un fel principal foarte gustos.
Ingrediente
- 1 peste mare
- 3 rosii bine coapte
- cimbru
- 150 ml ulei
- 175 ml vin
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti pestele de solzi, aripioare si intestine, il golesti si-l speli in apa rece. Sarezi pe dinauntru si pe dinafara, apoi il lasi asa jumatate de ceas, dupa care il freci cu cimbru verde sau uscat si piper macinat si il pui in tava mare cu apa si ulei (jumatate de ceasca).
- Pui tava in cuptorul cald si lasi pestele sa se coaca la foc potrivit, 30 de minute, dupa care stingi cu vin, intorci pestele usor, dupa ce-l desprinzi pe toata lungimea lui cu lama lata a unui cutit si il lasi sa se friga in continuare.
- Rosiile le oparesti, le cureti de coaja, le tai cuburi, le scazi in cratita cu putin ulei si cimbru. Cand nu mai au sos, le pui peste peste, mai tii 5 minute si stingi focul. Servesti portionat, cu lamaie, cu paine proaspata si vin alb sec.