- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele cu orez este un preparat foarte gustos si rapid, fiind o salvare in momentul cand vin invitati neanuntati.
Ingrediente
- 4-6 pastravi sau 1 peste mare
- 200 gr orez
- 2-3 linguri cu ulei
- 2 morcovi
- sare
- 1 lingura cu faina
- 500 ml lapte dulce
- 1 lingurita cu scortisoara pulbere
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati pestele de aripioare, pastrati capul pastravilor, goliti de intestine, spalati, apoi sarati pe dinauntru si lasati sa stea intr-un vas adanc 15 minute.
- Alegeti orezul bob cu bob, spalati in 2-3 ape, puneti la fiert cu 3 masuri de apa calda, sare si 2 morcovi curatati si spalati.
- Lasati sa fiarba la foc mic 20 minute, acoperiti vasul si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 20 min.
- Ungeti cu ulei o tava cu peretii inalti, turnati orezul, tapetati (cu lama cutitului) peretii si fundul tavii cu orez, asezati pestii la rand si turnati peste ei lapte dulce in care ati desfacut o lingura cu faina. Asezati rondele de morcov fiert printre pesti. Puneti tava la cuptor pentru jumatate de ora.
- Serviti mancarea calda: 1 peste, o portie de orez, rondele de morcov, totul presarat cu scortisoara pulbere. Este potrivit vinul alb.