Peste cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele cu orez este un preparat foarte gustos si rapid, fiind o salvare in momentul cand vin invitati neanuntati.

Ingrediente

    • 4-6 pastravi sau 1 peste mare
    • 200 gr orez
    • 2-3 linguri cu ulei
    • 2 morcovi
    • sare
    • 1 lingura cu faina
    • 500 ml lapte dulce
    • 1 lingurita cu scortisoara pulbere

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati pestele de aripioare, pastrati capul pastravilor, goliti de intestine, spalati, apoi sarati pe dinauntru si lasati sa stea intr-un vas adanc 15 minute.
  2. Alegeti orezul bob cu bob, spalati in 2-3 ape, puneti la fiert cu 3 masuri de apa calda, sare si 2 morcovi curatati si spalati.
  3. Lasati sa fiarba la foc mic 20 minute, acoperiti vasul si stingeti focul. Lasati sa se racoreasca 20 min.
  4. Ungeti cu ulei o tava cu peretii inalti, turnati orezul, tapetati (cu lama cutitului) peretii si fundul tavii cu orez, asezati pestii la rand si turnati peste ei lapte dulce in care ati desfacut o lingura cu faina. Asezati rondele de morcov fiert printre pesti. Puneti tava la cuptor pentru jumatate de ora.
  5. Serviti mancarea calda: 1 peste, o portie de orez, rondele de morcov, totul presarat cu scortisoara pulbere. Este potrivit vinul alb.

Recomandari

Mancaruri