Peste in sos picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele in sos picant este o manare delicioasa pe care o puteti prepara atatcu peste oceanic cat si cu peste de mare.

Ingrediente

    • 4 pesti
    • 1 ardei iute
    • 12 rosii cherry
    • piper negru macinat
    • 2 cepe
    • 3 linguri ulei de masline
    • 2 ardei kapia
    • 1 lingurita pasta de chilli
    • sare grunjoasa
    • 2 lamai
    • 1 conserva porumb dulce
    • patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se curata pestii de intestine,se spala in 2-3 ape, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se taie lamaile felii subtiri, apoi se baga cate 2-3 felii in fiecare peste si se lasa sa stea la rece cateva ore.
  2. Intre timp, se prepara saramura din sare, piper, apa, ceapa, ardei iute, rosii, pasta de chilli, porumb si ardeiul kapia. Se pun la fiert, tocate marunt si se lasa sa dea in cateva clocote.
  3. Se stropesc pestii cu ulei de masline si se pun intr-o tava termorezistenta. Se acopera pestii cu saramura picanta si se baga la cuptor 30 de minute,pana cand pestii sunt patrunsi.
  4. In momentul servirii se orneaza pestii cu felii de lamaie, patrunjel verde si se serveste cu sosul picant din tava.

Recomandari

Mancaruri