- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana de ficat de miel este un preparat plin de vitamine, indicat mai ales persoanelor cu anemie de fier.
Ingrediente
- 500 gr ficat de miel
- 5-6 cepe
- 1 lingura cu bulion de rosii
- sare
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- patrunjel si marar tocate
- 150 ml ulei
- 200 ml vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata ceapa, se taie in forma de pestisori si se caleste in ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cel putin 10 minute, adaugand apa rece ca sa nu se arda in sosul de ceapa se adauga bulionul, apoi ficatul taiat felii subtiri.
- Se pune o ceasca plina cu apa calda si se fierbe innabusit. Vinul se adauga odata cu sarea si piperul.
- Tocana se parfumeaza cu o foaie de dafin pusa la fiert odata cu ficatul. Se lasa sa scada bine si se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra, langa paine sau mamaliguta, cu vin alb sec.