Sarmale in foi de varza- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmale in foi de varza sunt specifice sarbatorilor de iarna cand varza murata este cea mai buna.

Ingrediente

    • 1 kg de carne de porc
    • 2 cartofi
    • 2 cepe mari
    • 150 gr orez
    • 1 lingura cu bulion
    • 1 lingura cu untura
    • 2 verze mijlocii
    • sare
    • piper macinat
    • 1 felie de sorici

Instructiuni de preparare

  1. Se curata carnea de pielite, se taie felii si se da prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape. Se adauga orezul ales si spalat, se sareaza si se pipereaza amestecul, apoi se omogenizeaza cu 1 lingura cu bulion sau cateva rosii taiate felii si curatate de pielite.
  2. Varza acra se lasa in apa rece o ora, se desface foaie cu foaie, se inlatura partea tare si se foloseste doar frunza Se umplu sarmale, se pun intr-un vas adanc in care s-au asezat deja un strat de varza tocata si felii subtiri de sorici.
  3. Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varza tocata, se acopera cu apa calda si se tin pe foc mic. Dupa ce dau in clocot, sarmalele se pun sa scada la cuptor. Se adauga 1 lingura cu untura la fiert, pentru ca grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai gustoase.
  4. Daca se foloseste varza dulce, aceasta se desface foaie cu foaie, se opareste 5 minute in apa care clocoteste si se scoate pe o farfurie. Cand foile de varza s-au racit, se inlatura partea alba si se foloseste numai foaia subtire. Sarmalele acestea se fierb cu bors acru si se coloreaza cu rosii taiate felii sau cu 1 lingura mare de bulion.
  5. Sarmalele se servesc calde, cu smantana si mamaliguta fierbinte.

Recomandari

Mancaruri