Peste si creveti cu praf de curry

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Peste si creveti cu praf de curry este un preparat aromat cu un gust exotic desavarsit.

Ingrediente

    • 1 kg de peste fara oase taiat cuburi
    • 250 gr creveti decorticati
    • 2 morcovi
    • 1 dovlecel mijlociu
    • 1 lingura cu unt
    • 1 lingura cu smantana
    • 1 lingura cu praf de curry
    • 1 lingura cu faina
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati morcovii si taiati-i felii subtiri. Taiati dovlecelul in felii fara sa-l curatati. Asezati legumele intr-o sita de inox pe care o tineti pe gura unei oale cu apa clocotinda. Dupa 10 minute rasturnati-le in castron, acoperiti cu un capac.
  2. Controlati cuburile de peste sa nu aiba oase, treceti-le prin faina, sarati si piperati. Asezati-le in 2-3 transe intr-o cratita cu o lingura de unt. Rumeniti pestele 3-4 minute, apoi adaugati crevetii decorticati. Pudrati amestecul cu praful de curry. Continuati sa rumeniti la foc potrivit acest amestec. Pastrati la cald intr-o farfurie adanca, dupa ce ati scos din unt amestecul de peste si creveti.
  3. Varsati smantana in cratita, amestecati si tineti 3 minute la foc viu. Puneti in sos legumele inmuiate pe vapori de apa. Adaugati bucatile de peste si crevetii, mai tineti cratita pe foc 2 min. Miscati cratita ca sa amestecati ingredientele.
  4. Serviti preparatul cald, trecut pe farfurii, langa felii de paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri