- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Peste si creveti cu praf de curry este un preparat aromat cu un gust exotic desavarsit.
Ingrediente
- 1 kg de peste fara oase taiat cuburi
- 250 gr creveti decorticati
- 2 morcovi
- 1 dovlecel mijlociu
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu smantana
- 1 lingura cu praf de curry
- 1 lingura cu faina
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati morcovii si taiati-i felii subtiri. Taiati dovlecelul in felii fara sa-l curatati. Asezati legumele intr-o sita de inox pe care o tineti pe gura unei oale cu apa clocotinda. Dupa 10 minute rasturnati-le in castron, acoperiti cu un capac.
- Controlati cuburile de peste sa nu aiba oase, treceti-le prin faina, sarati si piperati. Asezati-le in 2-3 transe intr-o cratita cu o lingura de unt. Rumeniti pestele 3-4 minute, apoi adaugati crevetii decorticati. Pudrati amestecul cu praful de curry. Continuati sa rumeniti la foc potrivit acest amestec. Pastrati la cald intr-o farfurie adanca, dupa ce ati scos din unt amestecul de peste si creveti.
- Varsati smantana in cratita, amestecati si tineti 3 minute la foc viu. Puneti in sos legumele inmuiate pe vapori de apa. Adaugati bucatile de peste si crevetii, mai tineti cratita pe foc 2 min. Miscati cratita ca sa amestecati ingredientele.
- Serviti preparatul cald, trecut pe farfurii, langa felii de paine proaspata si vin alb.