Crap cu sos de vin rosu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul cu sos de vin rosu este un preparat foarte gustos si apetisant, perfect pentru zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1,4 kg crap fara cap
    • 200 ml vin rosu
    • 200 ml ulei
    • 3 morcovi
    • 2 cepe
    • piper macinat
    • 50 gr faina
    • 400 gr arpagic
    • 500 gr ciuperci proaspete
    • 100 gr pasta de tomate
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata, se spa, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza.
  2. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Arpagicul se opareste si se curata de coaja. Morcovii si ciupercile se curata, se spala si se taie bucati. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa rece iar patrunjelul verde se spala si se toaca marunt.
  3. Bucatile de peste se asaza intr-o tava cu 50 ml de ulei, putin piper si se introduc la cuptor pentru 15 minute.
  4. Arpagicul, ciupercile, morcovii si ceapa se inabusa in restul de ulei, cu 150 ml de apa rece. Se adauga faina dizolvata in 150 ml de apa rece, pasta de tomate, sare si vin.
  5. In sosul cu legume se asaza bucatile de peste si se introduc din nou la cuptor 10 minute.

Recomandari

Mancaruri