- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand sunteti satui de clasicele preparate din piept de pui, puteti incerca pieptul de pui cu fructe.Gustul dulce-picant va fi cu siguranta o desfatare pentru totii invitatii.
Ingrediente
- 4 bucati piept de pui
- o cutie de cocktail de fructe (425 ml)
- 3 linguri fulgi de migdale
- 200 gr orez cu bob lung
- sare si piper
- 1 ardei chilli
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte dulce
- 2 lingurite praf de curry
Instructiuni de preparare
- Se strecoara fructele din conserva pastrand zeama. Ardeiul chilli se taie pe lung, se curata de samburi si se toaca marunt.
- Se incing cele 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatoare, si se pune carnea la prajit, la foc moderat. Se prajeste pieptul de pui pe ambele parti cate 5 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se scot bucatile de carne pe o farfurie care se pastreaza la cald.
- In alta tigaie cu putin ulei se caleste ardeiul chilli, se adauga faina, amestecand continuu, apoi se desface cu smantana, laptele si 150 ml de suc din compot.Se amesteca bine, se condimenteaza cu sare, piper si curry si lasi sa fiarba impreuna circa 5 minute.
- Dupa cele 5 minute se adauga fructele si se mai lasa sa fiarba inca 2-3 minute. In paralel, se fierbe orezul, dupa indicatiile de pe ambalaj, in apa clocotita cu sare, iar cand orezul este fiert se scurge de apa.
- Intre timp se prajesc migdalele intr-o tigaie fara grasime. Cand toate sunt gata se taie pipetul de pui felii mai groase apoi se asaza pe farfurii alaturi de orez si de sos de fructe, presarand deasupra fulgi de migdale.