- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilaful de crap trebuie sa il incercati pentru ca este satios, aromat si il puteti prepara din orice fel de peste doriti cu conditia sa nu aibe multe oase.
Ingrediente
- 700 gr crap
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 300 gr orez
- 2 lingurite bulion
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
- Ceapa se curata, se spala, apoi se toaca marunt si se caleste in trei linguri de ulei. Orezul spalat se pune la calit peste ceapa. Se lasa cateva minute, amestecand permanent, apoi se adauga bulionul, se amesteca si se stinge cu doua cani de apa calduta. Se mai lasa jumatate de ora sa fiarba, adaugand cate putina apa calda.
- Intre timp se curata pestele, se spala si se portioneaza. Cand orezul este fiert, se adauga bucatile de crap, se toarna deasupra o lingura de ulei, se sareaza, se pipereaza, se acopera cu capacul si se introduce la cuptor timp de un sfert de ora.