Pilaf macelaresc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pilaful macelaresc este aromat, gustos si plin de vitamine.

Ingrediente

    • 2 ficati de purcel tanar
    • 300 gr orez
    • 175 ml ulei
    • 5-6 cepe potrivite
    • 200 ml suc de rosii sau 3 linguri cu bulion
    • piper boabe
    • sare
    • 3-4 linguri cu marar tocat
    • 2 linguri cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati ficatul de pielite, taiati-l cuburi mici si prajiti in ulei cald. Lasati sa se rumeneasca la foc potrivit. Scoateti ficatul pe o farfurie, acoperiti cu capac.
  2. Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, caliti in uleiul ramas 20 minute, apoi adaugati sucul de rosii si  lasati sa fiarba 5 minute.
  3. Alegeti orezul bob cu bob, spalati-l in 2-3 ape, caliti in unt 2-3 minute,apoi stingeti cu 2 cani de apa incalzita.
  4. Fierbeti la foc mic 10 minute, treceti orezul in vasul cu ceapa calita, adaugati ficatul si lasati sa fiarba impreuna. Sarati si condimentati cu piper boabe.
  5. Cand mancarea nu mai are sos, puneti deasupra o cana cu apa calda, umblati cu lingura de lemn ca sa ridicati de pe fundul cratitei si sa controlati daca nu s-a lipit.Puneti mancarea in cuptor pentru 20 minute, stingeti focul, presarati mararul tocat si lasati sa se racoreasca usor.
  6. Serviti mancarea calda cu salata de sezon si cu felii de paine uscata in cuptor, langa vin rose.

Recomandari

Mancaruri