- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilaful macelaresc este aromat, gustos si plin de vitamine.
Ingrediente
- 2 ficati de purcel tanar
- 300 gr orez
- 175 ml ulei
- 5-6 cepe potrivite
- 200 ml suc de rosii sau 3 linguri cu bulion
- piper boabe
- sare
- 3-4 linguri cu marar tocat
- 2 linguri cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati ficatul de pielite, taiati-l cuburi mici si prajiti in ulei cald. Lasati sa se rumeneasca la foc potrivit. Scoateti ficatul pe o farfurie, acoperiti cu capac.
- Curatati, spalati si tocati marunt ceapa, caliti in uleiul ramas 20 minute, apoi adaugati sucul de rosii si lasati sa fiarba 5 minute.
- Alegeti orezul bob cu bob, spalati-l in 2-3 ape, caliti in unt 2-3 minute,apoi stingeti cu 2 cani de apa incalzita.
- Fierbeti la foc mic 10 minute, treceti orezul in vasul cu ceapa calita, adaugati ficatul si lasati sa fiarba impreuna. Sarati si condimentati cu piper boabe.
- Cand mancarea nu mai are sos, puneti deasupra o cana cu apa calda, umblati cu lingura de lemn ca sa ridicati de pe fundul cratitei si sa controlati daca nu s-a lipit.Puneti mancarea in cuptor pentru 20 minute, stingeti focul, presarati mararul tocat si lasati sa se racoreasca usor.
- Serviti mancarea calda cu salata de sezon si cu felii de paine uscata in cuptor, langa vin rose.