- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru zilele in care doriti sa mancati ceva sanatos, special si bun va oferim reteta de piure de mazare cu menta la cuptor.Este racoritor si delicios, oferind o alta viziune in ceea ce priveste felul in care se poate consuma mazarea boabe.
Ingrediente
- 500 gr boabe de mazare proaspata
- 50 gr unt
- 2 linguri branza proaspata de vaci
- 2 linguri smantana
- 2 catei de usturoi
- 1 varf de cutit nucsoara
- 3 frunze de menta proaspata
- 3 oua
- piper
- sare
- 1 lingura nuca macinata
- 1/2 legatura patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se fierbe mazarea in apa cu sare timp de 15 minute, dupa care o strecori si o zdrobesti cu un blender. Piureul obtinut il lasi sa se raceasca, apoi adaugi smantana, untul, branza de vaci, usturoiul pisat si galbenusurile de ou.
- Condimentezi cu nucsoara rasa, menta si patrunjelul verde tocate fin, adaugand sare si piper, dupa gust. Incorporezi albusurile de ou batute spuma, iar amestecul obtinut il torni intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Presari nuca macinata deasupra si bagi tava in cuptorul incins, timp de 45 de minute, la foc mic.