Piure de mazare cu menta la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru zilele in care doriti sa mancati ceva sanatos, special si bun va oferim reteta de piure de mazare cu menta la cuptor.Este racoritor si delicios, oferind o alta viziune in ceea ce priveste felul in care se poate consuma mazarea boabe.

Ingrediente

    • 500 gr boabe de mazare proaspata
    • 50 gr unt
    • 2 linguri branza proaspata de vaci
    • 2 linguri smantana
    • 2 catei de usturoi
    • 1 varf de cutit nucsoara
    • 3 frunze de menta proaspata
    • 3 oua
    • piper
    • sare
    • 1 lingura nuca macinata
    • 1/2 legatura patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe mazarea in apa cu sare timp de 15 minute, dupa care o strecori si o zdrobesti cu un blender. Piureul obtinut il lasi sa se raceasca, apoi adaugi smantana, untul, branza de vaci, usturoiul pisat si galbenusurile de ou.
  2. Condimentezi  cu nucsoara rasa, menta si patrunjelul verde tocate fin, adaugand sare si piper, dupa gust. Incorporezi albusurile de ou batute spuma, iar amestecul obtinut il torni intr-o tava termorezistenta unsa cu unt. Presari nuca macinata deasupra si bagi tava in cuptorul incins, timp de 45 de minute, la foc mic.

Recomandari

Mancaruri