- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piureul de stevie este foarte sanatos si aromat, fiind mult mai bun daca este servit rece, in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 kg frunze de stevie
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingurita cu sare
- 175 ml suc de rosii sau 2 linguri cu bulion
- 1 cana cu apa calda
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala stevia frunza cu frunza, se curata de nervurile tari, se spala iar si se taie fasii late de 1-2 cm Se pun frunzele astfel pregatite in cratita emailata sau de teflon si se lasa sa se inmoaie pe foc mic. Se umbla cu lingura de lemn in mancare, pentru ca piureul obtinut sa fie uniform.
- Frunzele isi pierd fermitatea si dupa 20 min se adauga in piureul de stevie: usturoiul curatat si tocat fin, sucul de rosii, sarea si 1 cana cu apa calda. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba 10 minute.
- Daca piureul este prea uscat (cand se foloseste bulion, acesta are nevoie de 1 cana cu apa) se mai adauga apa, se continua fierberea 10 minute. Mancarea se serveste calda, langa paine proaspata.