Praz cu carne la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de praz cu carne de vitel este una din mancarurile care le poti prepara atat iarna cat si intr-o zi de vara caniculara datorita ingredientelor sanatoase.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata de vita
    • 500 gr de cartofi
    • 1 fir de praz
    • 200 ml de lapte
    • 50 gr de cascaval uscat ras
    • curry
    • sare si piper

     

     

Instructiuni de preparare

 

  1. Fierbi cartofii ca de piure, ii strecori de apa si ii lasi sa se raceasca putin. Intre timp, feliezi prazul bine spalat si il pui la calit in putin ulei incins timp de 5 minute.
  2. Condimentezi carnea tocata si o pui in tigaie dupa ce ai scos prazul pe o farfurie. Lasi carnea  sa fiarba in suc propriu la foc mic, mestecand ocazional
  3. Separat pui la fiert laptele cu putina sare si piper.Cand acesta fierbe, dai focul mic, adaugi cartofii si faci un piure oprind focul de la aragaz.
  4. Cand carnea e facuta o asezi intr-o tava de cuptor, adaugi prazul si acoperi totul cu piureul de cartofi.
  5. Peste compozitie presari un strat de cascaval ras si dai la cuptor (preincalzit dinainte) pentru 35 de minute neacoprind vasul cu capac.

Recomandari

Mancaruri