Praz cu masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prazul cu masline este o delicioasa macare de post care nu trebuie a lipseasca din meniul gospodinelor.

Ingrediente

    • 5 fire de praz
    • 150 gr sos de rosii
    • 100 ml vin alb
    • 4 linguri ulei
    • 10 masline
    • 1 lingura zahar
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati, dar numai partea alba, care se oparesc si se scurg.
  2. Se pune ulei intr-o cratita si cand s-a incins, se pune prazul, se acopera cu capac si se lasa, pe foc mic, sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.
  3. Cand incepe sa se rumeneasca, se toarna sosul de rosii, maslinele, vinul si zaharul stins cu putina apa (zaharul nu se arde prea tare deoarece se amraste).
  4. Se lasa sa fiarba mancarea, dar sa nu scada prea mult, deoarece sosul este foarte gustos.

Recomandari

Mancaruri