- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prazul cu masline este o delicioasa macare de post care nu trebuie a lipseasca din meniul gospodinelor.
Ingrediente
- 5 fire de praz
- 150 gr sos de rosii
- 100 ml vin alb
- 4 linguri ulei
- 10 masline
- 1 lingura zahar
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati, dar numai partea alba, care se oparesc si se scurg.
- Se pune ulei intr-o cratita si cand s-a incins, se pune prazul, se acopera cu capac si se lasa, pe foc mic, sa se inmoaie bine, amestecand din cand in cand.
- Cand incepe sa se rumeneasca, se toarna sosul de rosii, maslinele, vinul si zaharul stins cu putina apa (zaharul nu se arde prea tare deoarece se amraste).
- Se lasa sa fiarba mancarea, dar sa nu scada prea mult, deoarece sosul este foarte gustos.