- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prazul umplut cu carne de vita este genul de mancare pe care o puteti prepara ori de cate ori aveti multi invitati la masa. Avantajul acestui fel de mancare este ca este foarte gustos si rece.
Ingrediente
- 3 buc praz groase
- 500 gr carne de vita
- 1 ou
- 1 lingurita zahar
- smantana
- 4 linguri ulei
- patrunjel verde
- piper macinat
- 100 ml vin alb
- pasta de tomate
- 30 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se taie partile verzi de la praz, se curata si de prima foaie, apoi se taie in bucati de 7-8 cm grosime, acre se oparesc in apa clocotita. Se apasa cu degetul in mijlocul bucatilor ca sa iasa si celelalte tuburi din mijloc. Se aleg tuburile mari care se vor umple.
- Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu cateva din tuburile scoase din mijlocul prazului, taiate feliute subtiri si rrumenite in unt, pe foc mic.. Se adauga oul, sare, piper, patrunjel verde tocat marunt si se amesteca bine cu mana.
- Se umplu tuburile mari cu amestecul de carne, apoi se rumenesc usor in ulei, apoi se asaza circular in cratita, se toarna apa sau supa de carne cat sa le acopere si se intorduc la cuptor.
- Dupa 30 de minute se adauga pasta de tomate, zaharul stins cu vin si se lasa sa fiarba in continuare. Cand sunt gata se servesc cu smantana.