Pui arabesc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul arabesc este reteta de succes pentru o masa exotica in doi, sau de ce nu este si mai gustoasa daca o serviti rece, a doua zi.

Ingrediente

    • 8 ciocanele
    • 650 ml supa de pui
    • 2 cepe
    • 4 catei de usturoi
    • 50 gr stafide
    • nucsoara
    • boia iute
    • 2 foi de dafin
    • menta
    • 220 gr orez basmati
    • 100 gr unt
    • 75 gr rosii uscate
    • 50 gr alune caju
    • scortisoara
    • 6 boabe de piper
    • 6 linguri ulei de alune
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Condimenteaza bucatile de pui cu sare, boia iute si putina scortisoara si nucsoara, apoi rumeneste-le in 4 linguri cu ulei. Incinge in tigaie restul de ulei si 50 gr de unt si caleste ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul.Adauga orezul si amesteca, la foc mic, pana ce orezul devine translucid, si daca e nevoie, adauga un pic de unt.
  2. Toarna 500 ml de supa si lasa sa fiarba.
  3. Separat, topeste restul de unt in care adauga alunele caju si stafidele. Amesteca usor timp de un minut.
  4. Cand orezul este fiert, rastoarna-l intr-un vas termorezistent. Pune amestecul de stafide si caju, rosiile uscate, foile de dafin, boabele de piper si bucatile de carne. Strope?te cu restul de supa si lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 15-20 de minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Recomandari

Mancaruri