- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de pui cu cus-suc este o reteta cu specific turcesc. Pentru un gust deosebit se poate adauga praf de ghimbir si turmenic.
Ingrediente
- 1 pui mare (sau 6-7 copanele)
- 150 gr cus-cus
- 100 gr unt
- 1 ardei gras rosu
- 100 gr masline verzi
- 100 ml supa clara de pui
- cimbru uscat
- 1 crenguta de rozmarin
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se portioneaza puiul si se rumeneste in unt, pe toate partile, apoi se scoate deoparte si se pastreaza cald.
- In uleiul in care s-a calit puiul se caleste usor ardeiul taiat cubulete, peste care se adauga cus-cusul. Se toarna supa de pui, se condimenteaza, dupa gust, cu cimbru uscat, sare si piper, apoi se acopera vasul cu un capac. Se lasa 15 minute dupa care, cu o furculita se desface cus-cusul.
- Se adauga bucatile de carne de pui deasupra, se pune crenguta de rozmarin si maslinele, apoi se baga in cuptor pentru 15 minute.
- Preparatul se poate servi atat cald cat si rece.