- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu lamaie si cartofi la cuptor este un preparat foarte aromat, ideal pentru mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.
Ingrediente
- 1 pui
- 1 lamaie
- cimbru proaspat
- piper macinat
- 1 kg cartofi
- 6 catei de usturoi
- sare
- 3 linguri ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Se spala puiul, se transeaza in bucati apoi se maseaza bine fiecare bucata de cacrne cu sare si pier, apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore.
- Intre timp, se pune la fiert o oala mare cu apa si sare, si cand incepe sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in cuburi. Se da focul la mediu si se lasa sa fiarba numai 10 minute, dupa care se scurg de apa dar se lasa in oala. Acest lucru ii va face sa se inmoaie inauntru si cand vor fi bagati la cuptor vor prinde o crusta delicioasa.
- Se amesteca uleiul de masline cu usturoiul pisat, iar cu amestecul rezultat de ung bucatile de carne. Se pun bucatile de carne intr-o tava termorezistenta, se asaza acrtofii fierti si lamaie taiata felii. Se presara cimbru proaspat si se baga tava in cuptor pentru 50 de minute, dupa care se serveste cu o salata de cruditati.