- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul haiducesc este un preparat pe care trebuie sa il preparati la mesele in familie, alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 3 pui mijlocii
- 100 gr smantana
- ulei
- 200 ml vin
- 5 rosii coapte
- patrunjel verde
- sare
- piper maicnat
Instructiuni de preparare
- Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul, stropind puiul in timpul frigerii cu sosul format.
- Rosiile spalate se curata de pielite si seminte, se taie foarte marunt si se pun la fiert cca 10 minute.
- Cand puii sint bine patrunsi se scot, se desoseaza (se scot oasele) si se portioneaza. Sosul format se amesteca cu smantana, se potriveste de sare si piper si se mai fierbe 10 minute.
- Pe un platou decorat cu frunze de salata verde se asaza carnea, se toarna deasupra sosul amestecat cu rosiile, apoi se presara cu verdeata.