- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua este un preparat dobrogean foarte gustos si aromat, pe care il puteti servi atat cald cat si rece.
Ingrediente
- 600 gr carne macra
- 4 cepe
- 3 linguri smantana
- 1 lingura bulion
- 8 cartofi
- 1 mocov
- 1 ou
- 100 ml supa de carne
- ulei
- piper macinat
- verdeata
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata cartofii, se spala, apoi se taie felii mai groase care se prajesc putin pe ambele parti.
- Carnea, morcovul si doi cartofi cruzi se dau prin masina de tocat se rumenesc cu ceapa, apoi se lasa la racit. Se adauga oul, smantana, sarea, piperul si verdeata tocata marunt.
- Se unge o cratita si se tapeteaza cu pesmet, apoi se asaza alternativ cate un rand de felii de cartofi si unul de carne, ultimul fiind de cartofi. Se toarna zeama de carne, amestecata cu bulionul, si se tine la cuptor pana scade. La sfarsit, se pune smantana.