- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gasca salbatica la cuptor este o delicatesa culinara cu un gust aromat intens desavarsit.
Ingrediente
- 1 gasca cam de 2 kg
- 5 cepe
- 100 gr unt
- 500 ml vin alb sec
- cimbru
- 500 rg rosii
- 100 gr untura de gasca
- 1 capatana de usturoi
- 120 ml vin alb dulce
- marar
- leustean
- sare
- patrunjel
- pper macinat
Instructiuni de preparare
- Gasca se curata, se taie bucati, se freaca cu piper si usturoi si se frige in unt amestecat cu untura. S-au rumenit pe toate partile, se adauga ceapa si usturoiul, tocate marunt, apoi vinul sec, incalzit.
- Rosiile se toaca si se pun in fiertura cu mararul (netaiat), cimbrul, patrunjelul, leusteanul, sarea si piperul. Se da la cuptor 4-5 ore la foc mic, apoi se degreseaza, se scot mararul, cimbrul, patrunjelul si leusteanul, se adauga vinul dulce si se mai da putin la cuptor.