Tocanita de hribi proaspeti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocanita de hribi proaspeti este o mancare delicioasa de post, gustoasa si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 300 gr hribi proaspeti
    • 1 lingura faina
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 100 ml ulei
    • 100 gr bulion
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala hribii in mai multe ape, apoi se taie in feliute. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se caleste in uleiul incins. Cand devine sticloasa, se adauga faina, amestecand permanent.
  2. Se adauga ciupercile, se stinge cu apa calduta si se continua fierberea. Bulionul se subtiaza cu apa rece si se adauga in cratita, in cand hribii sunt fierti suficient. Se potriveste de sare si piper, apoi se introduce cratita in cuptor, lasandu-se pana scade sosul. Se serveste rece, cu patrunjel tocat marunt deasupra.

Recomandari

Mancaruri