- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca aveti in plan pranz mai special, gatit pentru cei dragi va propunem sa ii surprindeti cu aceasta reteta de purcel cu arpagic.Iar daca alturi de acest fel de mancare le serviti si o salata de cruditati veti fi laudata pe deplin.
Ingrediente
- 400 gr arpagic sau cepe mici
- 2 linguri pasta de tomate
- 800 gr carne macra de porc
- 125 ml vin alb sec
- 250 ml supa de legume
- 2 catei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- piper rosu boabe
- 2 linguri ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper negru macinat
- 1 baton de scortisoara(optional)
Instructiuni de preparare
- Se curata arpagicul(sau cepele), se spala, si se caleste la foc potrivit, amestecand continuu pana cand incepe sa se rumeneasca usor,apoi se scot pe o farfurie si se pastraza calde.
- In uleiul in care s-a calit arpagicul se pune carnea de porc taiata cubulete. Se rumeneste pe toate partile, la foc iute, circa 10 minute, amestecand permanent pana se evapora toata zeama. Se adauga usturoiul taiat feliute, supa de legume, vinul, sare si piper, dupa gust,pasta de tomate, batonul de scortisoara(optional) si se lasa sa fiarba, sub capac, la foc mic , circa 40 de minute, amestecand din cand in cand.
- Se scoate batonul de scortisoara, se adauga cateva boabe de piper rosu, foaia de dafin si se mai lasa 3 minute, dupa care se adauga arpagicul calit apoi se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
- Mancarea se seveste calda, presarand patrunjel verde tocat fin, eventual insotita de o garnitura de orez natur sau piure de cartofi.