- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Racii in sos de vin este un preparat gustos, apetisant si foarte aromat.
Ingrediente
- 6-8 raci mari
- 1 litru de vin alb
- sare
- piper
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- albitura
- patrunjel verde
- ardei rosii iuti
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Golesti racii de intestine, ii speli si-i pui in oala in care vinul clocoteste. In vin pui sa fiarba: 1 ceapa taiata in patru, albitura tocata marunt, morcovii taiati la fel, 1 crenguta de cimbru, 2 ardei iuti, sare, piper boabe si crengute de patrunjel verde.
- Pui racii, dai focul mic si lasi sa fiarba incet 1/2 ora. Lasi in zeama lor o zi, iar cand ii servesti incalzesti sau dai in clocot supa racilor.
- Servesti racii cu paine prajita si vin alb sec.