- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rasolul de stiuca este o mancare racoritoare si apetisanta, plina de vitamine si gustoasa.
Ingrediente
- 1 stiuca mare
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 kg cartofi
- sare
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata pestele, se goleste, se spala in mai multe ape si se asaza intr-un vas mare in care s-au pus legumele (fara cartofi) curatate, spalate si taiate felii, asezate in strat gros.
- Se acopera pestele si legumele cu supa de zarzavat sau cu apa calda, se sareaza si se pipereaza, se pun sub stratul de legume doua foi de dafin si vasul se pune in cuptor sau pe plita. Se lasa pana cand pestele se poate consuma - cel putin 1 ora. Se stinge focul, se raceste pestele si se scoate cu atentie pe un platou.
- Se inconjoara cu legumele din tava si cu cartofi fierti separat, taiati felii sau cuburi mici. Se acopera totul cu verdeata tocata si se serveste stiuca taiata felii, cu garnitura de legume, paine proaspata si vin alb.