Rulouri de peste cu sparanghel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulourile de peste cu sparanghel sunt delicioase si satioase, cu siguranta pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 4 fileuri de salau, sau alt peste alb
    • 400 gr sparanghel
    • 2 rosii
    • 100 gr ciuperci feliate
    • 1 lingurita telina rasa
    • 2 linguri ceapa tocata marunt
    • 100 ml vin alb sec
    • 1 catel de usturoi, tocat
    • 2 lingurite menta proaspata, tocata
    • 2 lingurite busuioc proaspat, tocat
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

  1. Taiati sparanghelul in bucati pe lungime, nu mai mare decat latimea fileurilor de peste. Fierbeti bucatile de sparanghel in apa cu putina sare, timp de 8-10 minute, cat sa se inmoaie, sa fie cat de cat al dente, apoi scurgeti-le bine de apa.
  2. Asezati sparanghelul pe bucatile de peste, rulati si prindeti capetele cu scobitori. Aranjati rulourile de peste intr-o cratita, puneti peste ele rosiile decojite si tocate cubulete, ciupercile, telina, ceapa, vinul, usturoiul, menta si busuiocul. Adaugati putina sare si putin piper, apoi acoperiti vasul cu un capac si fierbeti 8-10 minute, la foc mic,pana cand peste este bine patruns.
  3. Puneti rulourile de peste cu spumiera pe un platou, scoateti scobitorile si pastrati rulourile calde.
  4. Fierbeti sosul din cratita inca 3 minute, fara capac, la foc mic, pana se mai ingroasa, apoi turnati sosul peste rulourile calde si serviti.

Recomandari

Mancaruri