- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulourile de peste cu sparanghel sunt delicioase si satioase, cu siguranta pe placul tuturor.
Ingrediente
- 4 fileuri de salau, sau alt peste alb
- 400 gr sparanghel
- 2 rosii
- 100 gr ciuperci feliate
- 1 lingurita telina rasa
- 2 linguri ceapa tocata marunt
- 100 ml vin alb sec
- 1 catel de usturoi, tocat
- 2 lingurite menta proaspata, tocata
- 2 lingurite busuioc proaspat, tocat
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
- Taiati sparanghelul in bucati pe lungime, nu mai mare decat latimea fileurilor de peste. Fierbeti bucatile de sparanghel in apa cu putina sare, timp de 8-10 minute, cat sa se inmoaie, sa fie cat de cat al dente, apoi scurgeti-le bine de apa.
- Asezati sparanghelul pe bucatile de peste, rulati si prindeti capetele cu scobitori. Aranjati rulourile de peste intr-o cratita, puneti peste ele rosiile decojite si tocate cubulete, ciupercile, telina, ceapa, vinul, usturoiul, menta si busuiocul. Adaugati putina sare si putin piper, apoi acoperiti vasul cu un capac si fierbeti 8-10 minute, la foc mic,pana cand peste este bine patruns.
- Puneti rulourile de peste cu spumiera pe un platou, scoateti scobitorile si pastrati rulourile calde.
- Fierbeti sosul din cratita inca 3 minute, fara capac, la foc mic, pana se mai ingroasa, apoi turnati sosul peste rulourile calde si serviti.