Salaul menajerei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul menajerei ese un preparat aromat si foarte gustos, perfect pentru mesele cu multi invitati.

Ingrediente

    • 1 salau de 2 kg
    • 500 ml vin rosu
    • 1 morcov mare
    • 1 ceapa
    • 1 radacina de patrunjel
    • foaie de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • 2 linguri cu ulei
    • 1 lingura cu faina

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati pestele de aripioare, goliti, spalati si sarati pe dinauntru si pe dinafara si lasati-l  sa stea 1/4 ora pe un platou.
  2. Curatati legumele, spalati-le si taiati-le felii, asezati-le in straturi in tava mare de friptura. Condimentati cu dafin si piper boabe.
  3. Spalati pestele din nou, ungeti cu ulei pe dinafara, puneti-l peste legume. Acoperiti cu vin rosu si puneti tava in cuptor fierbinte pentru o ora. Folositi o paleta ca sa ridicati putin legumele, stropiti pestele cu apa, lasati inca 10 minute.
  4. Scoateti pestele pe platou mare, scurgeti sosul in care s-a facut, ingrosati cu faina si fierbeti 10 minute pe foc mic. Turnati sosul peste pestele de pe care ati tras pielea cu solzi.
  5. Serviti pestele cald langa cartofi fierti sau piure de spanac, cu crutoane si vin alb.

Recomandari

Mancaruri