- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul menajerei ese un preparat aromat si foarte gustos, perfect pentru mesele cu multi invitati.
Ingrediente
- 1 salau de 2 kg
- 500 ml vin rosu
- 1 morcov mare
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingura cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati pestele de aripioare, goliti, spalati si sarati pe dinauntru si pe dinafara si lasati-l sa stea 1/4 ora pe un platou.
- Curatati legumele, spalati-le si taiati-le felii, asezati-le in straturi in tava mare de friptura. Condimentati cu dafin si piper boabe.
- Spalati pestele din nou, ungeti cu ulei pe dinafara, puneti-l peste legume. Acoperiti cu vin rosu si puneti tava in cuptor fierbinte pentru o ora. Folositi o paleta ca sa ridicati putin legumele, stropiti pestele cu apa, lasati inca 10 minute.
- Scoateti pestele pe platou mare, scurgeti sosul in care s-a facut, ingrosati cu faina si fierbeti 10 minute pe foc mic. Turnati sosul peste pestele de pe care ati tras pielea cu solzi.
- Serviti pestele cald langa cartofi fierti sau piure de spanac, cu crutoane si vin alb.