Sarmale cu orez si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele cu orez si ciuperci sunt delicioase, gustoase si mai ales sunt de post.

Ingrediente

    • 2 verze murate
    • 500 gr ciuperci
    • 1 legatura marar verde
    • ulei
    • piper
    • cimbru
    • 400 gr orez
    • 2 cepe
    • 3 linguri bulion
    • sare
    • boia iute

Instructiuni de preparare

  1. Se lasa varza la desarat, apoi se pregatesc frunzele, taind frumos venele groase. VArza care ramane se taie fideluta, iar orezul se fierbe in apa cu sare.
  2. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei, si cand incepe sa devina sticloasa se adauga ciupercile tocate marunt. Se amesteca si se lasa sa se inabuse pana cand se evapore apa lasata, adaugand sare, dupa gust.
  3. Orezul fiert se adauga peste ciuperci, se opreste focul, se aduaga mararul si se omogenizeaza lasand amestecul sa se raceasca.
  4. Se umplu frunzele de varza cu amestecul de orez cu ciuperci si se ruleaza strans. pe fundul unei oale se pune putin ulei si un strat de varza tocata apoi se asaza sarmalele, se mai pune varza tocata  si se toarna apa pana la ultimul strat de sarmale. Se adauga bulionul, cimbrul si se baga oala la cuptor pentru 2 ore, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri