- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele cu orez si jumari proaspete sunt satioase si aromate perfecte in zilele geroase de iarna.
Ingrediente
- 150 gr orez
- 150 ml ulei
- sare
- 2 cepe
- menta macinata
- 1 lingura cu bulion de rosii
- 200 gr jumari proaspete
- 1 lingura cu untura de porc
- 1 varza murata
- 2 morcovi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Toci ceapa si o calesti cu ulei fierbinte pana cand devine sticloasa. Pui in sosul de ceapa orezul ales si spalat si lasi sa se aureasca usor. Adaugi apa calda ca sa nu se arda si lasi sa plesneasca bobul de orez.
- Scoti intr-un vas adanc, amesteci cu bulion, jumari proaspete taiate marunt, morcovi dati pe razatoare, sare si o lingurita de menta pisata marunt.
- Din amestecul obtinut faci sarmale invelite in foi de varza murata, care a stat o ora in apa calda. Sarmalele le pui in cratita cu peretii inalti cu apa calda, acoperite cu varza tocata si fierbi la foc mic doua ceasuri bune, dupa de ai pus in cratita o lingura cu untura proaspata de porc.
- Scazi la cuptor si servesti sarmalele reci sau calde, cu paine proaspata, alaturi de un pahar cu vin alb.