Sarmale de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele de peste este o mancare pescareasca, specific Deltei si care se poate prepara cu orice fel de peste fara oase.

Ingrediente

    • 1 kg de peste fara oase
    • 150 gr  orez
    • 1 felie de franzela
    • 1 ceapa alba sau 1 legatura de ceapa verde
    • 2 rosii
    • patrunjel si marar tocate
    • sare
    • piper macinat
    • 200 ml vin alb
    • foi de vita sau varza

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata pestele de piele si de oasele mari si mici, se trece prin masina de tocat sau se toaca marunt cu un cutit ascutit. Se pune in castron adanc unde se amesteca omogen cu: felia de paine bine faramitata, ceapa tocata, rosiile decojite si taiate felii subtiri, verdeata tocata, sare si piper macinat si orezul ales si spalat in mai multe ape.
  2. Amestecul se framanta cu mana pana la omogenizare, apoi se invelesc sarmale potrivit de mari in foi de vita oparita in apa sarata sau in foi de varza cruda oparite 10 minute in apa, bine scurse.
  3. Sarmalele se asaza in vas inalt in straturi printre care se pun crengute de leustean si rosii felii .
    Se acopera cu apa calda, se fierb pe aragaz sau pe plita.Cand apa a scazut se pune vinul si se scad la cuptor. Se servesc calde, cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri