Sarmale surpriza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste sarmale surpriza trebuie sa le incercati pentru ca sunt atat de bune, incat rareori mai ramane pentru a doua zi.

Ingrediente

    • 700 gr carne tocata
    • 500 ml bors de putina
    • 1 kg varza murata
    • 500 ml vin alb sec
    • 1 lingurita cimbru
    • 100 ml ulei de floarea soarelui
    • 300 gr orez cu bob mediu
    • 250 gr smantana
    • 4 cepe
    • 250 gr costita afumata
    • 120 gr pasta de tomate
    • 3 foi de dafin
    • 8 ardei iuti
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Opariti orezul in apa clocotita timp de 15 minute, apoi scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca.
  2. Taiati  ceapa marunt, apoi caliti-o in ulei si trecem costita prin masina de tocat,  apoi o amestecati cu carnea, orezul racit, putina pasta de tomate si condimentele.
  3. Formati  cate 6 sarmale pentru o portie si rulati  jumatate in foi de varza. Puneti cele 6 sarmalute intr-o foaie mare de varza si impaturiti-le bine, formand verze umplute cu sarmalute.
  4. Asezati sarmalele intr-un vas,  adaugati borsul si vinul, acoperiti vasul cu un capac sau folie de aluminiu si  introduceti-l la cuptor la foc mediu timp de 2 ore.
  5. Din cand in cand mai adaugatim apa, daca este nevoie. Dupa doua ore adaugati pasta de tomate dizolvata, impreuna cu foile de dafin, si mai lasati varza umpluta cu sarmale inca o jumatate de ora.
  6. Sarmalele surpriza se servesc cu smantana deasupra si ardei iute alaturi.

Recomandari

Mancaruri