Scrumbii cu sos a la grec

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scrumbiile cu sos a la grec sunt foarte gustoase, aromate si pline de vitamine, perfecte in zilele cu dezlegare la peste.

Ingrediente

    •  4-6 scrumbii mijlocii
    • 2 linguri cu ulei
    • 1 lamaie
    • 200 ml apa minerala
    • 2 legaturi de patrunjel
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata scrumbiile (se golesc, se scot capetele, se spala, se sareaza si se lasa pe o farfurie 1/4 ora), se asaza intr-o tava larga, care se umple pe jumatate cu apa, se adauga 2 linguri pline cu ulei, 6-8 tije de patrunjel cu frunze, sare si piper boabe, se pune tava in cuptorul cald pentru 1/2 ora.
  2. Se trec in farfurii cand sunt gata si se acopera cu un sos facut din sifon, zeama de lamaie, sare si piper macinat Se presara cu patrunjel verde tocat si se servesc calde, cu paine proaspata. La peste este potrivit vinul alb.

Recomandari

Mancaruri