Somn cu ciuperci si sos de smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somn cu ciuperci si sos de smantana este un preparat foarte gustos si aromat, fiind in acelasi timp un preparat numai bun la mesele festive.

Ingrediente

    • 1,250  gr file de somn
    • 75 gr faina
    • 150 ml ulei
    • 2 cepe
    • 3 oua
    • 250 gr ciuperci  proaspete
    • 50 gr cascaval
    • 500 gr sos de smantana
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fileul de somn se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, apoi se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie in fasii subtiri, iar cascavalul se da pe razatoare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, apoi se fierb de consistenta tare. Dupa ce ouale s-au fiert se curata de coaja si se taie in sferturi.
  2. Ciupercile si ceapa se inabusa in 50 ml de ulei cu 50 ml de apa. Pestele se trece prin faina si se prajeste in ulei. Bucatile de peste prajit se asaza pe un platou uns cu ulei, se toarna sos de smantana, ceapa, ciuperci si felii de ou. Se presara cascaval ras si se introduce in cuptorul incins 10 minute, sa se gratineze.
  3. Preparatul se serveste cald cu diferite garnituri sotate sau natur.

Recomandari

Mancaruri