- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somnul rasol cu garnitura de morcovi si broccoli este preparatul perfect pentru un pranz sanatos si plin de vitamine.
Ingrediente
- 6-8 felii de peste
- 1 ceapa
- 175 ml vin
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lamaie
- 1 lingura de zahar
- 500 gr morcovi
- 500 gr brocoli
- 2 linguri cu otet
- sare
- piper boabe
- coriandru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati pestele: inlaturati coada si capul, scoateti aripioarele, goliti-l si taiati-l felii.
- Puneti la fiert 2 litri de apa intr-o cratita cu gura larga unde asezati feliile de peste cand apa se infierbanta. Puneti in apa: otet, 1 lingura cu sare, 1 ceapa taiata felii, vinul, piper boabe si boabe de coriandru sau 1-2 bucati de nucsoara.
- Lasati sa fiarba incet 20-25 minute, stingeti focul si lasati pestele sa se raceasca, apoi scoateti pe farfuriile de servit.
- Curatati morcovii si broccoli, spalati cu apa calduta. Puneti morcovii sa fiarba 20-25 minute intr-un vas emailat. Puneti broccoli in sita de inox, iar sita asezati-o pe vasul in care fierb morcovii. Din zahar, zeama de lamaie si ulei faceti un sos. Asezati langa peste morcovii fierti si broccoli, stropiti cu sos si serviti cu paine de casa si vin alb.