- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul cu tarhon este un preparat foarte apetisant si gustos.
Ingrediente
- 1,5 kg somon taiat felii
- 2 linguri cu tarhon tocat
- 50 gr margarina
- sare
- piper macinat
- 1 kg cartofi
- 1/2 lamaie
- coaja de portocala
- cimbru
- foaie de dafin
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se incalzeste 1 litru de apa intr-o cratita cu pereti inalti si se pune la fiert un buchet aromat format din fasii lungi de coji de portocala, 1 foaie de dafin si 2-3 ramurele de cimbru. Se lasa 2-3 minute sa fiarba in clocote, dupa care se pun feliile de somon, se reduce flacara si se lasa pestele sa fiarba 15 minute.
- Se scoate somunul pe platou si se lasa la cald. Se pune apa intr-o cratita mica, se clocoteste 5 minute, cu tarhonul tocat, sarea si piperul macinat, si se trage vasul de pe foc. Se pune margarina taiata bucati mici, se amesteca repede.
- Sosul se pune peste feliile de somon, se decoreaza platoul cu felii subtiri de lamaie si se serveste totul cald, cu garnitura de cartofi noi fierti intregi. Se serveste cu paine putina si vin alb sec.