- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru că a apărut spanacul proaspăt, nu puteam rata una din reţetele pe care orice gospodină le repetă primăvara:spanac cu orez. Fie ca fel principal, fie servită alături de ochiuri în apă, e recomandată datorită conţinutului mare de fier.
Ingrediente
- 250 gr orez
- 1 kg spanac verde
- 4 fire ceapa verde sau 2 cepe uscate
- 1 legatura marar verde
- 300 gr rosii decojite din conserva sau suc de rosii
Instructiuni de preparare
- Se curata spanacul de codite, se clateste sub jet de apa de mai multe ori, apoi se opareste intr-o oala cu apa si putina sare. Dupa ce spanacul a stat 30 de sec in apa clocotita se scoate si se lasa intr-o sita la scurs.
- Separat, se pune o alta oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa dea in clocote se adauga orezul spalat si scurs de apa.
- Intr-o tigaie se pune la incins putin ulei in care se caleste ceapa tocata marunt, mararul tocat fin si cand ceapa incepe sa se rumeneasca se adauga rosiile din conserva sau sucul de rosii si spanacul scurs de apa. Se potriveste de sare si piper, dupa gust. si se adauga orezul fiert . Se mai lasa sa dea in 2-3 clocote si apoi se lasa sa se racoreasca inainte de a fi servit.
- Spanacul cu orez se seveste alaturi de un ou ochi sau cu telemea de oaie rasa.