- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stiuca fiarta in vin cu ciuperci este un preparat aromat pe care il puteti servi atat cald cat si rece, fiind un fel principal ideal in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 stiuca
- 300 ml vin alb
- 150 gr ciuperci
- 200 ml apa
- 200 gr unt
- 1 ceapa
- 3 galbenusuri
- sare
- piper
- sos alb ( 1 lingura faina, 200 ml lapte, 50 gr unt)
Instructiuni de preparare
- Se curata stiuca si se taie in bucati. Se pun 200 gr unt intr-o tigaie si cand s-a infierbantat se pun bucatile de peste sa se rumeneasca pe foc mic.
- Cand pestele este rumenit putin se asaza bucatile intr-un vas termorezistent, impreuna cu ciupercile taiate bucatele, cu ceapa taiata felii mai grosute, cu vinul si apa. Se baga vasul in cuptor pentru 20-25 de minute, la foc moderat.
- Se prepara un sos alb din unt, faina si lapte, se condimenteaza cu sare si piper care apoi se amesteca cu 3 galbenusuri crude.
- Cand peste este gata se asaza pe un platou si se serveste cu sosul preparat.