- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stiuca in sos picant este foarte gustoasa si aromata, iar aroma picanta o puteti prepara cum o doriti.
Ingrediente
- 1 stiuca mare
- 1 lamaie
- sare
- 4 fire de ceapa verde
- 1 lingura cu faina
- 1 lingurita cu boia dulce
- 150 ml ulei
- patrunjel verde tocat
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata stiuca, se goleste de intestine si se spala, apoi se taie felii si se sareaza.
- Se lasa cu sarea pe ea cat timp se pregateste sosul astfel: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura cu faina si o lingurita cu boia dulce de ardei.
- Se fierbe acoperit 15 minute, apoi sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai lasa sa fiarba acoperit 15 minute . Stiuca se pune sa fiarba in apa calda cu sare si zeama de la 1/2 lamaie.
- Dupa 5 minute de fierbere, se rastoarna si sosul de faina si boia peste stiuca si se lasa sa mai fiarba 5 minute.
- Se scoate pestele, se pune pe un platou, reconstituit din bucatile taiate, se stropeste cu zeama de lamaie, se acopera cu 1 pahar cu sos strecurat, se presara cu verdeata tocata si se serveste cu garnitura de cartofi fierti si stropiti cu ulei, langa paine de casa si vin alb demisec.