Stiuca in sos picant

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Stiuca in sos picant este foarte gustoasa si aromata, iar aroma picanta o puteti prepara cum o doriti.

Ingrediente

    • 1 stiuca mare
    • 1 lamaie
    • sare
    • 4 fire de ceapa verde
    • 1 lingura cu faina
    • 1 lingurita cu boia dulce
    • 150 ml ulei
    • patrunjel  verde tocat
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata stiuca, se goleste de intestine si se spala, apoi se taie felii si se sareaza.
  2. Se lasa cu sarea pe ea cat timp se pregateste sosul astfel: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura cu faina si o lingurita cu boia dulce de ardei.
  3. Se fierbe acoperit 15 minute, apoi sosul  se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai lasa sa fiarba acoperit 15 minute . Stiuca se pune  sa fiarba  in apa calda cu sare si zeama de la 1/2 lamaie.    
  4. Dupa 5 minute de fierbere, se rastoarna si sosul de faina si boia peste stiuca si se lasa sa mai fiarba 5 minute.
  5. Se scoate pestele, se pune pe un platou, reconstituit din bucatile taiate, se stropeste cu zeama de lamaie, se acopera cu 1 pahar cu sos strecurat, se presara cu verdeata tocata si se serveste cu garnitura de cartofi fierti si stropiti cu ulei, langa paine de casa si vin alb demisec.

Recomandari

Mancaruri