- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de peste oceanic este un preparat delicios care se poate consuma atat cald cat si rece . Sufleul de peste oceanic se poate servi atat la micul dejun cat si la cina, fiind in acelasi timp un preparat dietetic delicios si sanatos.
Ingrediente
PENTRU SOS:
- 50 gr unt
- 200 ml lapte
- 2 linguri faina
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierbe pestele, dupa care se lasa sa se raceasca si se da prin masina de tocat.
- Pentru prepararea sosului se pune untul intr-o tigaie, se adauga faina si dupa ce s-a absorbit tot untul se stinge cu laptele, se adauga sare si piper, amestecand continuu. Dupa ce a dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu pasta de peste rece, cu galbenusuri;e si albusurile batute spuma.
- Se unge o forma termorezistenta cu unt, se toarna compozitia si se introduce in cuptor sa se coaca sau sa fiarba pe baie de apa, tot in cuptor.
- Cand s-a rumenit frumos deasupra si s-a intarit se opreste focul, se lasa sa se racoreasca pentru 30 de minute dupa care se poate portiona si servi.