- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sufleul de salau este un preparat dietetic, indicat mai ales celor care sufera de diabet.
Ingrediente
- 500 gr praz
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 rosii
- 800 gr file de salau
- sare
- piper alb macinat
- 2 linguri unt
- 150 ml vin alb
- 200 ml smantana
- 200 ml lapte
- 2 linguri suc de lamaie
- 200 gr branza alba cu mucegai nobil albastru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 2 portii
Timp de preparare 75 minute
- Cureti firele de praz si le speli, dupa care le tai pe lungime, apoi in bucati de 2 cm lungime. Ceapa si usturoiul le cureti si le toci marunt, iar rosiile le speli si le tai felii.
- Fileul de salau il speli si il stergi cu un servetel. Tai pestele in bucati lungi de 5 cm, apoi il condimentezi dupa gust, cu sare si piper alb.
- Oparesti bucatile de praz in apa cu sare, circa 1/2 minut, apoi le scurgi. Ceapa si usturoiul le calesti in unt pana devin transparente. Stingi totul cu vin alb si lasi sa dea un clocot. Adaugi apoi smantana si laptele, lasand sosul sa dea inca o data in clocot, amestecand continuu. Condimentezi dupa gust, cu sare, piper si suc de lamaie. Faramitezi si adaugi branza in sosul fierbinte, lasand-o sa se topeasca,
- Intr o forma de sufleu, unsa cu ulei, asezi in straturi succesive prazul, pestele si rosiile. Deasupra, torni sosul de branza si dai sufleul la cuptor pentru 35 minute. Servesti sufleul fierbinte, ornat cu verdeata tocata.