Tocana de maruntaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de maruntaie este un preparat ardelenesc care poate fi pe placul tuturor...

Ingrediente

    • 200 gr ficat, 2 rinichi, 1 inima, 1 splina (toate de porc sau de vitel)
    • 4-5 cepe mari
    • sare
    • piper boabe
    • foaie de dafin
    • 150 ml ulei
    • bulion
    • 175 ml vin alb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Dai in clocot cateva minute ficatul si splina, lasi rinichii in apa cu otet pentru1 ora, apoi speli totul cu apa rece. Tai inima cuburi mici, la fel procedezi cu rinichii, lasi sa fiarba acoperit 15 minute.
  2. Tai ceapa pestisori, o calesti in ulei cald, acoperi cratita cu capac si lasi sa se caleasca  la foc mic. Cand ceapa devine sticloasa stingi cu bulion, fierbi cateva minute si adaugi ficatul si splina, rinichii si inima taiate cuburi mici, foaia de dafin, sarea necesara, boabe de piper.
  3. Fierbi 30 de minute la foc potrivit, apoi adaugi vinul, lasi sa scada bine si servesti mancarea foarte calda, cu mamaliguta sau paine proaspata si un  pahar cu vin rosu.

Recomandari

Mancaruri