- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana picanta de legume este o mancare delicioasa, usoara de vara.
Ingrediente
- 6-8 ciuperci (sau hribi)
- 4 ardei
- 2 vinete
- 2 cepe
- usturoi
- marar
- 3 rosii decojite
- verdeata
- 175 gr smantana
- sare
- 150 ml ulei
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Coci vinetele si ardeii, lasi la scurs, rupi fasii subtiri. Cureti cepele si usturoiul, le tai pestisori, le calesti in ulei doar 5 minute, adaugi ciupercile spalate si taiate felii nu prea subtiri si lasi sa fiarba in zeama lor 1/2 ora.
- Adaugi fasiile de legume si rosiile taiate felii subtiri. Sarezi, condimentezi cu piper boabe si marar tocat, apoi adaugi 1 ceasca de apa si lasi sa mai fiarba 15 minute. Servesti fierbinte, cu mamaliguta calda, alaturi de un vin alb, usor, demisec.