- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de hribi este o tocanita aromata si foarte gustoasa, perfecta atat la masa de pranz cat si la cina.
Ingrediente
- 500 gr hribi
- 3 cepe mari
- 2 rosii decojite
- 2 cartofi
- usturoi
- 150 ml marar si tarhon tocate
- 175 gr smantana
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti si speli ceapa, o tai pestisori, o calesti in ulei cald cu putin usturoi taiat marunt. Cand ceapa a devenit transparenta adaugi hribii (pe care i-ai dat in clocot) taiati felii subtiri, sare, doi cartofi (curatati si spalati, taiati felii mari) si piper boabe.
- Acoperi cu apa calda, fierbi la foc potrivit 30 de minute. Decorezi cu vedeata tocata. Tragi vasul de pe foc si lasi mancarea 15 minute sa se racoreasca.
- Servesti acoperit cu smantana, alaturi de paine proaspata sau de mamaliguta, alaturi de un vin alb, sec.