- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita de legume cu paste fundita este o mancare gustoasa, rapida si aromata, perfecta in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 100 gr mazare noua
- 2 rosii
- 150 gr carnaciori mici, pentru bere
- 100 gr paste fundite
- legatura patrunjel
- 4 linguri ulei
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 3 portii
Timp de preparare 1 ora
- Cureti si speli legumele. Toci marunt ceapa si ardeii, dovlecelul in cubulete, iar morcovii in rondele. Scoti boabele de mazare din teci. Fierbi pastele in apa usor sarata, conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Inabusi legumele in 2 linguri ulei si 100 ml apa, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
- Oparesti rosiile, le decojesti si le tai in cuburi. Tai carnaciorii in rondele, pe care le calesti in uleiul ramas si le scoti pe un servetel absorbant. Adaugi in vasul cu legume carnaciorii si rosiile si le fierbi impreuna la foc mic, pentru 15 minute.
- La sfarsit, sarezi si condimentezi dupa gust.
- Scurgi pastele si le pui in tocanita. Pe fiecare portie, presari verdeata tocata fin.