- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca sunteti in impas si nu stiti ce sa mai gatiti atunci este momentul pentru o tocanita de porc cu legume.Este delicioasa, satioasa si plina de vitamine ...dar si de calorii..Pentru o reteta ceva mai dietetica inlocuiti pulpa de porc cu muschiul de porc
Ingrediente
- 500 gr pulpa de porc
- 250 gr costita afumata
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 fir de praz (partea alba)
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri orez cu bob lung
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- patrunjel verde
- cimbru uscat
- busuioc verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Carnea de porc se spala, se tamponeaza cu servete absorbante, apoi se taie cubulete de marime medie,care se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins, circa 8 minute, pana se rumeneste putin pe toate partile. Se adauga costita afumata taiata felii, prazul taiat rondele, usturoiul zdrobit, si se calesc pana se inmoaie.se adauga 250 ml de apa calda si se lasa sa fiarba sub capac, la foc mic 10 minute.
- Se adauga ardeii curatati, spalati si taiati suvite, orezul spalat si pasta de tomate. Se amesteca totul si se portriveste dupa gust, cu sare si piper. Se adauga vinul, putin cimbru uscat si cateva frunze de busuioc verde tocate si se baga cratita in cuptor pentru 30-40 de minute, pana scade sosul, iar restul ingredientelor sunt patrunse.
- Cand serviti macarea decorati fiecare farfurie cu o ploaie de patrunjel verde tocat fin.