- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tochitura este o mancare moldoveneasca delicioasa si foarte satioasa.
Ingrediente
- 500 gr carne macra de porc
- 1 rinichi
- 200 gr ficat
- 200 gr muschi
- 200 gr carne de la ceafa
- 100 gr untura sau 1 bucata de slanina proaspata
- usturoi
- sare
- piper macinat
- vin alb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti rinichiul de pielite si grasime, crestezi din loc in loc, speli, lasi in apa cu otet pentru o ora.
Stergi carnea cu un prosop curat pe care l-ai inmuiat in spirt alb sau in tuica, apoi o tai romburi mici.
- La fel procedezi cu ficatul si slanina. Le amesteci si le prajesti intr-o tigaie mare, si lucrezi pe foc moale pana cand topesti slanina. Tai muschiul si rinichiul felii subtiri, le pui in cratita si le rumenesti. Stingi cu 1 pahar de vin alb, sarezi si piperezi, fierbi 15 minutea, apoi tragi tigaia de
pe foc.
- Servesti imediat, cu mamaliguta calda si salata de varza sau salata de muraturi asortata, cu vin rosu sau rose.